ISKORISTITE PREDNOSTI KOJE PRUŽAJU NOVI IZVORI ZA ZAVARIVANJE

ISKORISTITE PREDNOSTI KOJE PRUŽAJU NOVI IZVORI ZA ZAVARIVANJE
10/01/2017 No Comments Saveti Jelena
Kompanije s obzirom na nadogradnju opreme za zavarivanje u nastojanju su da povećaju profitabilnost i smanje operativne troškove-za još veći uticaj na krajnji rezultat. Poboljšanje energetske efikasnosti i smanjenje troškova su važni prioriteti za većinu kompanija, posebno što se zahtevaju rigoroznija povećanja u pogledu efikasnosti. Za kompanije koje koriste aparate za zavarivanje bilo u radionici ili na terenu, zamena starih izvora za zavarivanje sa izvorima sa novom tehnologijom jedan je od načina za poboljšanje energetske efikasnosti i pronalaženje uštede koja može da ima značajan uticaj na krajnji rezultat. Kao i kod mnogih drugih tehnologija, nova oprema za zavarivanje donosi značajne prednosti u odnosu na starije uređaje, kao što su povećanje energetske efikasnosti i poboljšanje kvaliteta. Prilikom ulaganja u nove izvore za zavarivanja obezbeđuje se finansijski povraćaj tokom vremena, zahvaljujući poboljšanju energetske efikasnosti i produktivnosti.
Pored nižih troškova, prelazak na novije tehnologije zavarivanja mogu da se isplate u brojnim drugim prednostima uključujući poboljšanje kvaliteta i produktivnosti.  Uređaji stariji od 10 godina imaju veoma malo sličnosti sa sadašnjim aparatima za zavarivanje koji pružaju prednosti u vidu skraćivanje vremena za pripremu materijala, povećanje stope deponovanja materijala, smanjenje vremena obuke operatera kao i smanjenja prisustva grešaka u zavarenim spojevima čime se utiče na smanjenje vremena potrebnog za prepravku i doradu.
Još jedna od prednosti kada su nove tehnologije zavarivanja u pitanju jeste sposobnost automatskog prikupljanja podataka zavarivanja u cilju poboljšanja procesa. Ova poboljšanja mogu pomoći pri brzom otkrivanju nedostataka zavarenog spoja, identifikaciji propuštenih varova i postizanja punog praćenja-koristi se u poboljšanju kvaliteta, produktivnosti kao i upravljanju troškovima. Novi izvori za zavarivanje takođe obezbeđuju konzistentan start i završetak luka, glatke i stabilne performanse luka što rezultira poboljšanjem kvaliteta vara. Stabilni luk označava minimalno rasprskavanje čime se utiče na smanjenje vremena potrebnog za čišćenje.Ovi rezultati su ostvarivi sa manje kontrole postavljanja na uređaju i većom lakoćom korišćenja. Novi izvori za zavarivanje tako]e mogu da ponude veću uštedu prostora i lakšu prenosivost zbog njihove manje veličine i težine.
Današnji uređaji za zavarivanje rade tako efikasno da lako stvaraju povraćaj investicija kroz uštede energije. Pored toga, dobijaju se zavareni spojevi visokog kvaliteta, obezbeđuje se fleksibilnost za zavarivanje dok je obuka na njima veoma jednostavna.

 

 

Članak preuzet sa sajta https://www.millerwelds.com/
O autoru

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *