MULTIPROCESNO ZAVARIVANJE ZA BROJNE IZAZOVE

MULTIPROCESNO ZAVARIVANJE ZA BROJNE IZAZOVE
10/06/2016 No Comments Uncategorized Jelena
Napredak multiprocesnih uređaja za zavarivanje dodvodi do lakšeg postizanja kvalitetnih rezultata za različite procese zavarivanja čak i u teškim uslovima. U zavarivačkoj industriji kompanije uvek traže načine da stvore efikasniji rad i održavanje, a najbolji slučaj je povećanje profitabilnosti. Postoje mnogi uslovi koji igraju ulogu u postizanju pomenutih ciljeva, uključujući rokove, uslove kvaliteta, ograničenost prostora, dotrajalost opreme, itd.
Na sticanje najboljih rezultata utiče i odgovarajuća oprema, tako da je veoma bitno da se proceni zahtev i da se izabere pravilna oprema. Za neke operacije je dovoljan jedan proces zavarivanja sa odgovarajućim izvorom napajanja, međutim, za kompanije koje imaju zahteve za različite aplikacije, multiprocesni izvori za zavarivanje mogu da pruže značajne prednosti u smislu kvaliteta, produktivnosti i uštede troškova.
Potražnja za ovim izvorima za zavarivanje je najviša u industriji i nedavni napredak u tehnologiji pomaže u poboljšanju performansi i trajnosti kao i maksimalnoj uštedi u prostoru kada je u pitanju ova oprema.
Imajući izvor koji je u stanju da izvodi više procesa zavarivanja, pruža mogućnosti za završetak različitih poslova bez kupovine dodatne opreme, što dovodi do uštede u troškovima. Multiprocesni uređaji pomažu kompanijama da budu konkuretniji na tržištu jer imaju manje zastoja pri promeni procesa zavarivanja.
Unapređena tehnologija je smanjila unutrašnje komponente uređaja, pa su neki čak 40% manji i lakši u odnosu na prethodne modele. Imati kompaktu opremu je veoma bitno na mnogim gradilištima i u radionicama, posebno u kojima je prostor ograničen i gde se zahteva prenosivost uređaja za zavarivanje. Čak i sa smanjenom veličinom i težinom, noviji multiprocesni izvori imaju i dalje dovoljno snage da odgovore zahtevnim aplikacijama. Neki nude i do 800 A korisne snage i čak 650 A za zavarivanje na 100% radnog ciklusa. Mnogi uređaji i dalje pružaju dovoljno precizan luk za zavarivanje tankih materijala, tako da operateri za zavarivanje imaju sposobnost da zadovolje više potreba za zavarivanje.
Pored konzistentne i pouzdane performanse luka, noviji izvori energije su dizajnirani da se suoče sa zahtevnim okruženjem pojedinih gradilišta. Oni mogu da izdrže ne samo loše vremenske uslove, već i ekstremno visoke i niske temperature, ali i ograničenja u vidu napajanja sa kojima se kompanije ponekad suočavaju.
Na mnogim gradilištima niz ekoloških faktora kao što su temperatura, kiša, prljavština i blato zahtevaju snažne izvore energije koji su takođe otporni i na koroziju. Tehnologija unutrašnjeg protoka vazduha u novim izvorima energije dodatno štiti električne komponente od prljavštine, prašine i drugih nečistoća pomažući da se znatno poboljša pouzdanost. Novi uređaji su projektovani da budu energetski efikasni, obezbeđujući da se ne gubi energija u procesu zavarivanja ili da izvor napajanja ne privlači više struje nego što je to potrebno. Suština je da se zavaruje sa što manjim utroškom energije. Još jedna prednost se ogleda u izvorima koji koriste manje energije-sprečavanje predgrevanja uređaja i njegovo isključivanje. Današnji multiprocesni uređaji sadrže takozvani “ventilator na zahtev” koji se uključuje samo po potrebi, čime se smanjuje buka i potrošnja energije. 
Kao i kod svakog zavarivanja, odgovarajuća oprema može poboljšati kvalitet, produktivnost i uštedu. Multiprocesni izvori energije imaju sposobnost da zadovolje različite zahteve korisnika, pa predstavljaju idealnu opciju za mnoge aplikacije.

 

 

Članak preuzet sa sajta https://www.millerwelds.com/

 

 

O autoru

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *