STVARANJE BEZBEDNOG OKRUŽENJA ZA ZAVARIVANJE

STVARANJE BEZBEDNOG OKRUŽENJA ZA ZAVARIVANJE
19/04/2016 No Comments Uncategorized Jelena
Sprovođenje mera bezbednosti u zavarivačkom okruženju treba da bude jedna od glavnih aktivnosti. Uključivanje i zaposlenih u ovu aktivnost može mnogo da doprinese pri uspostavljanju bezbednog okruženja i njegovom održavanju. Ne postoje dva identična procesa zavarivanja-oprema, procesi i zavarivačke sposobnosti variraju sa bezbednosnim zahtevima kompanije. Ipak, bezbednost zaposlenih treba uvek da bude prioritet. Uzimajući prave dimenzije (mere) u cilju zaštite zavarivača mogu ograničiti negativne efekte na proizvodnju, kao i povećanje propisa zaposlenih iz oblasti bezbednosti. Raznovrsne mere bezbednosti su nešto više od samog uspostavljanja i održavanja usklađenosti sa regulatornim smernicama. Bezbedno radno okruženje umnogome štedi novac, a privlači i zadržava kvalifikovane zavarivače što je veoma bitno s obzirom na nedostatak istih. U mnogim slučajevima možete direktno uključiti zaposlene u stvaranje i održavanje sigurnijeg radnog okruženja.
Da bi se napravila čista, sigurna i udobna sredina za zavarivanje, treba uzeti tri ključna koraka i koristiti propisanu zaštitnu opremu.
Korak broj 1: Procena opasnosti. Sigurnost zahteva planiranje. Izvršiti procenu opasnosti kako bi se otkrile problematične oblasti u okviru vašeg objekta. Ne samo da ovakva praksa daje bolje razumevanje sredine u kome se izvodi proces zavarivanja već ohrabruje i radnike da obrate više pažnje na detalje bezbednosti koji inače prolaze nezapaženo. Postoje četiri koraka za procenu i rešavanje bezbednosti:
Modifikacija/Zamena. Promena čitavog procesa zavarivanja ili podešavanja mogu poboljšati bezbednost. Na primer, proces zavarivanja se može automatizovati i na taj način može se stvoriti efikasnija proizvodnja uz istovremeno povećanje sigurnosti stvaranjem barijere između operatera i samog procesa. Važno je napomenuti da ovakav pristup može biti veoma skup i da se ne uklapa u sve aplikacije.
Inženjerske kontrole. Ako je u objektu problem različitih isparavanja u vidu štetnih produkata zavarivanja, rezanja, brušenja postoje mnoge opcije dostupne na tržištu, svaka sa različitom efikasnošću filtera za skupljanje i prečišćavanje otrovnig gasova, isparenja, mikroprašine i dr.
Radna praksa. Ove prakse pomažu u stvaranju efikasnog toka rada i sigurnijeg radnog okruženja. Aktivnosti od organizovanja alata i opreme smanjuju nered i pojavačaju produktivnost.
Lična zaštitna oprema. Sprovođenje analize bezbednosti određuje da li ste odabrali odgovarajuću ličnu zaštitnu opremu za posao. Cilj je da se pronađe odgovarajuća oprema koja nudi odgovarajući nivo zaštite bez ometanja glavnih aktivnosti zavarivača.
Korak broj 2: Obuka. Uvek je potrebno naglasiti koje su promene koje se primenjuju kao rezultat procene opasnosti i obuka zaposlenih na odgovarajući način ukoliko se proces promenio ili je uveden novi. Na koji način koristiti zaštinu opremu u rutinskim ili hitnim situacijama. Možda ćete želeti da iskusni i kvalifikovani radnici sprovode obuku koja opet podstiče pozitivnu interakciju među zaposlenima. U nekim slučajevima proizvođači opreme i distributivni partneri obezbeđuju obuku proizvoda za kupce.
Korak broj 3: Komunikacija. Podelite zaključke, promene i poboljšanja između obe strane (menadžmenta i zavarivača). Često diskusije znaju da podstaknu angažovanje zaposlenih i ojačaju odnose unutar organizacije.
Odabir odgovarajuće zaštitne opreme za zavarivanje
Imati odgovarajuću zaštitnu opremu čime se postiže veća sigurnost i udobnost je imperativ u okruženju gde se izvodi proces zavarivanja.
Odeća i rukavice za zavarivanje. Ove stavke treba da budu odgovarajuće veličine i u dobrom stanju. Prava veličina smanjuje broj povreda i podstiče zaposlene da nose opremu i za druge procese (brušenje, rezanje…). Izaberite opremu koja je prilagođena korisniku za vrhunsku formu kao što su rukavice za zavarivanje koje imaju 3D obrazac za maksimalnu spretnost. Važno je uvek odabrati pravilnu zaštitu za odgovarajuću aplikaciju, na primer, postoje jakne i rukavice za lakše i teže uslove rada u zavisnosti od jačine amperaže.
Maske za zavarivanje. Potrebno je izabrati masku na osnovu zahteva za zavarivanje i njeno pravilno podešavanje kako bi pružila najbolju zaštitu i obezbedila jasnu vidljivost. Uvek je potrebno pročitati upustvo proizvođača i pratiti uputstva za podešavanje.
Respirator za zavarivanje. Ove jedinice su kategorisane kao sistemi za prečišćavanje vazduha ili snabdevanje vazduhom. Respiratori za prečišćavanje imaju filtere ili/i kertridže koji uklanjaju nečistoće iz vazduha i filtriraju ih pre nego što dospeju do samog zavarivača. Respiratori za snabdevanje obezbeđuju čist vazduh iz netaknutog izvora. Posebno kada je u pitanju zavarivanje, potrebno je izabrati odgovarajuć respirator koji je pogodan za taj proces. Maske za jednokratnu upotrebu treba da budu izrađeni od vatrootpornog filtera. Respirator treba da bude niskog profila tako da se lakše uklopi ispod maske za zavarivanje i ne ometa vidno polje zavarivača kao i da odgovara zahtevima primene.
Uređaji za odsisavanje štetnih produkata. Ukoliko vaša kompanija koristi sistem za odsisavanje štetnih produkata potrebno je pravilno korišćenje ovih sistema u cilju najbolje zaštite. Deo za izvlačenje treba da bude postavljen pod uglom od 45°C iznad luka i ne više od 18 cm iz oblasti zavarivanja. Međutim, pošto se zavarivači fokusiraju uglavnom na kvalitet i produktivnost oni nisu uvek skloni pravilnom korišćenju ovakvih sistema. Postoje sistemi za odsisavanje štetnih produkata koji nude proširenu udaljenost, i do 5 m. Zavarivači mogu postaviti deo za izvlačenje na sam početak zavarivanja kako bi se stekla zaštita tokom samog procesa.
 Kemper-slide

 

 

 

 

Članak preuzet sa sajta https://www.millerwelds.com/

 

 

O autoru

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *